Dienstenthuis Antwerpen viert 20 jaar ethisch ondernemen

– 1 juni 2024 –

In een tijd waarin de dienstenchequesector vaak negatief in het nieuws komt, viert Dienstenthuis Antwerpen haar 20-jarig jubileum met trots als een bedrijf dat het anders aanpakt. Met 1000 collega-thuishulpen zet Dienstenthuis zich al twee decennia lang in voor eerlijke verloning, transparante bedrijfsvoering en een sterke focus op mens, maatschappij en milieu. Zo willen ze zich profileren als voorbeeldbedrijf in de dienstenchequesector.

Dienstenthuis Viert 20 Jaar Diversiteit 02

Dienstenthuis Antwerpen viert haar 20-jarig jubileum met trots als een bedrijf dat het anders aanpakt. Met 1000 collega-thuishulpen zet Dienstenthuis zich al twee decennia lang in voor eerlijke verloning, transparante bedrijfsvoering en een sterke focus op mens, maatschappij en milieu. Zo willen ze zich profileren als voorbeeldbedrijf in de dienstenchequesector.

Een buitenbeentje in de sector

Terwijl andere bedrijven in de sector te maken hebben met beschuldigingen van fraude en rechtszaken, blijft Dienstenthuis zich richten op ethisch ondernemen. “We zijn trots om te zeggen dat we alles volgens de regels doen. Onze verloning is zeer correct, we investeren volop in onze mensen met de middelen die we hebben en we houden al 20 jaar rekening met onze maatschappij en het milieu,” zegt Sophie Burm, Algemeen Directeur van Dienstenthuis Antwerpen. “Dit maakt ons een buitenbeentje in de sector. Natuurlijk zien we dat graag anders. Onze visie is om zoveel mogelijk mensen een zo goed mogelijke job aan te bieden. Dat dit geen evidentie is in de sector doet pijn aan het hart.”

Mensgerichte aanpak

Dienstenthuis gelooft dat de kracht van haar bedrijf ligt in de diversiteit en het welzijn van haar medewerkers. Het bedrijf biedt een werkplek waar iedereen zich welkom voelt. Met 65 verschillende nationaliteiten binnen het team, is het bedrijf een model van inclusiviteit en respect.

Gedurende de afgelopen 20 jaar heeft Dienstenthuis continu geïnvesteerd in de individuele groei van haar medewerkers. “We bieden taalopleidingen, veiligheids- en ergonomieopleidingen én onze medewerkers krijgen begeleiding van onze jobcoaches. Zo hopen we op lange termijn het verschil te maken voor onszelf als werkgever, maar vooral voor onze medewerkers in de maatschappij,” vertelt Sophie trots. “En dat loont. Met een ziekteverzuim van slechts 13% tonen we aan dat we het beter doen dan het gemiddelde dienstenchequebedrijf. We bewijzen daarmee dat een warme en mensgerichte aanpak bijdraagt aan het welzijn en de motivatie van onze mensen.”

Blik op de toekomst

Terwijl Dienstenthuis haar 20-jarig jubileum viert, blijft het bedrijf vooruitkijken. De komende jaren zullen in het teken staan van verdere ontwikkeling en klanttevredenheid. Door te blijven investeren in zowel mensen als technologie, wil Dienstenthuis blijven groeien en haar positie in de sector verder versterken. Ethisch ondernemen blijft hierbij altijd centraal staan.

Kantoor
Hartje

Bel rechtstreeks met een kantoor in je buurt

Vind een kantoor in je buurt

Stel je vraag aan onze medewerkers door het contactformulier in te vullen.

Stel je vraag